Mađarska vlada najavila je raspisivanje referenduma na kojem će od građana tražiti podršku za nastavak politike suprotstavljanja takozvanom „Sorosevom planu“, kako ga Mađari nazivaju.

Oglas:

Nakon što je već prethodno na sličan način tražila od građana podršku za suprotstavljanje proimigracijskoj politici Europske Unije, mađarska vlada ovim putem želi građane „upoznati s namjerama Georgea Sorosa (pravim imenom György Schwartz) i njegovom utjecaju na Europu i Mađarsku“.

To je ujedno način da legitimizira politiku suprotstavljanja zapadnjačko-liberalnom uplitanju u mađarsko društvo i politiku, koje ponajprije inicira upravo američki milijarder Soros.

Kroz slijedećih sedam izjava, od kojih je svaka popraćena detaljnim objašnjenjima, vlada namjerava ukratko opisati Sorosevo djelovanje i njegov utjecaj na Mađarsku:

  1. George Soros želi uvjeriti Bruxelles u preseljenje barem milijun imigranata iz Afrike i Bliskog istoka na teritorij Europske Unije, uključujući Mađarsku.

  2. George Soros, zajedno s dužnosnicima iz Bruxellesa, također želi ukloniti ograde i otvoriti granice imigrantima.

  3. Dio Sorosevog plana je obvezna preraspodjela imigranata koji su došli u zapadnu Europu, posebno na područje istočnoeuropskih zemalja. Mađarska bi trebala sudjelovati u tome.

  4. Prema Sorosevom planu, Bruxelles će natjerati sve članice EU, uključujući Mađarsku, da plate svakom imigrantu 15.000 eura u socijalnim naknadama.

  5. Drugi dio Sorosevog plana je da imigranti dobivaju blaže kazne za kriminalna djela koji počine.

  6. Cilj Sorosevog plana je zatomljivanje jezika i kultura europskih naroda, kako bi ostvarili bržu integraciju za ilegalne imigrante.

  7. Dio plana je i iniciranje političkih napada na zemlje koje se protive imigraciji, te njihovo ozbiljno kažnjavanje.

Predstavnici opozicije smatraju da mađarska vlada od Sorosa čini žrtvenog jarca u političke svrhe ususret kampanji za izbore iduće godine.

Unatoč tome, Viktor Orban i njegova vlada nastavljaju s prozivanjem Sorosa i njegovih pomoćnika u obliku raznih nevladinih organizacija. Prema anketama, Mađari će i ovaj put najvjerojatnije potvrdno odgovoriti na referendumsko pitanje vlade, dajući time Orbanu legitimitet u daljnjoj borbi protiv takozvanog „Sorosevog plana“.

IZVORVisegrad Post