Nakon što je mađarska vlada prošle godine uvela mjere financijskih olakšica i pomoći obiteljima s djecom, ta zemlja je zabilježila porast stope nataliteta od 5,5 posto. u prva četiri mjeseca ove godine.

Ministrica obitelji i mladih Katalin Novak pohvalila se ostvarenim rezultatima, te je dodala da je i broj novih brakova u Mađarskoj znatno porastao u odnosu na prošlu godinu. Mađarska vlada prošle je godine donijela niz financijskih mjera vrijednih 693 milijuna eura.

Oglas:

    

Iz mađarske vlade tada su jasno poručili:

Europa se nalazi na raskrižju, zapadna Europa traži jednostavno i kratkoročno rješenje, koje dugoročno sa sobom nosi katastrofalne posljedice.

Mađarska ima dugoročni pristup te se odlučila za teži put koji će u konačnici Europu učiniti gospodarski jakom i pomlađenom. Ili ćemo poticati rađanje djece uzimajući u obzir interese obitelji, ili ćemo poticati imigraciju.

Naš cilj je zaustaviti mađarski demografski pad koristeći poticajne mjere za obitelji. Nama ne trebaju brojke, već mađarska djeca, mi ne tražimo kako ćemo održati gospodarski sustav, već kako ćemo održati Mađarsku, mađarski narod i mađarsku povijest, mi želimo potaknuti nastavak naših obitelji u narednih nekoliko generacija.