Madrid: Starbucks preimenovan u „Starburka“ (FOTO)

Izvor: Facebook
Izvor: Facebook

Pripadnici organizacije Hogar Social Madrid (HSM) proteklih su dana masovnom akcijom pokazali što misle o odluci poznatog lanca kafića Starbucks, a prema kojoj ova tvrtka namjerava zaposliti 10.000 imigranata, dok je istovremeno nezaposlenost u Španjolskoj preko 20 posto.

Tijekom akcije, članovi HSM-a oblijepili su prozore, vrata i reklame ogromnim naljepnicama koje imitiraju logo Starbucks-a, ali na kojem stoji motiv žene u burki te natpis „Starburka Refugees“.

Na svojoj Facebook stranici, HSM je objavio da je akcija provedena u znak „prosvjeda protiv Starbucks-ovog novačenja 10.000 imigranata, dok je u Španjolskoj nezaposlenost preko 20 posto.

U izjavi se također navodi kako je Starbucks ujedno visoko profitabilna tvrtka, ali kako taj profit ujedno nikada ne ostaje u Španjolskoj.

Izvor: Facebook

Vladajuće elite izazivaju sukobe u drugim dijelovima svijeta, a zauzvrat proizvode valove jeftine radne snage koji degradiraju čitavo španjolsko društvo kroz smanjenje zapošljavanja i dobrog imovinskog stanja u našoj zemlji … oni degradiraju sve napore koje su napravili europski radnici koji su toliko mnogo žrtvovali kroz desetljeća, koristeći prednost činjenice da je većina ‘imigranata’ bez svijesti o borbi za radnička prava.

HSM tvrdi kako je pro-imigrantska politika isključivo simbol „lažne solidarnosti koja ponavlja mantru političke korektnosti, korištenjem pristupa ‘izbjeglice dobrodošle’, a kako bi se moralno opravdalo“ iskorištavanje radnika.

FInancijske elite sudionici su te eksploatacije,“ tvrde iz HSM-a te navode kako neće prihvatiti ovaj način odnosa te će iznijeti u javnost mizeriju i jad koji se navlači na tamošnji narod.

Autor: Tribun