Do koje mjere ljude dovodi medijski stvorena psihoza i strah od korona virusa pokazuje sljedeći slučaj. Teksaška policija traži ženu nakon što je navodno zaključala svoje dijete pozitivno na Covid-19 u prtljažnik automobila kako bi ograničila izloženost na putu do ustanove za testiranje.

Nalog za uhićenje zbog kaznenog djela ugrožavanja djece izdan je za Sarah Beam (42) u petak nakon što je njezin 13-godišnji sin ovog tjedna otkriven u prtljažniku automobila na stadionu Pridgeon u Houstonu.

Bevin Gordon, ravnateljica zdravstvene službe za lokalni nezavisni školski okrug, kontaktirao je policiju nakon što je svjedočila kako Beam otključava prtljažnik i otkrila da je 13-godišnjak unutra.

Sudski dokumenti tvrde da je Beam branila putni aranžman tvrdeći da je dijete bilo u prtljažniku kako bi je spriječio da se izloži mogućem Covidu.

Međutim, nakon što je Gordon kontaktirala vlasti i vratila se do automobila, dijete se iz prtljažnika preselilo na stražnje sjedalo vozila, ali su incident snimile nadzorne kamere.

Beam, koja radi kao profesor engleskog jezika u srednjoj školi u Cypress-Fairbanks Independent School District, navodno je stavljena na administrativni dopust.