Malo bi, malo ne bi – Amerika ipak neće biti zadovoljna dok se ne makne Assad

Foto: Sputnik / Alexei Druzhinin

Nakon što je u nekoliko navrata mijenjala stav glede potrebe za smjenom sirijskog predsjednika, američka administracija ponovno je potvrdila da SAD neće biti zadovoljne dok Bash Assad ne siđe s vlasti.

Američka izaslanica pri UN-u Nimrata „Nikki“ Haley izjavila je na tiskovnoj konferenciji u Bijeloj kući da „američka administracija neće biti zadovoljna dok je vidimo stabilnu Siriju, a to nije s Assadom na vodećem mjestu“.


Widget not in any sidebars

Nova američka administracija u nekoliko je navrata mijenjala stavove i retoriku glede sirijskog predsjednika. Tijekom izbornog razdoblja i prvih nekoliko mjeseci na vlasti, američki predsjednik tvrdio je da prioritet mora biti borba protiv terorizma, a ne rušenje Assada.

No, nakon navodnog kemijskog napada u provinciji Idlib, za što SAD bez dokaza optužuju sirijsku vlast, Trump je Assada nazvao „životinjom“ i naredio raketni napad na vojni aerodrom u Siriji.

Od tada je američka administracija nastavila slati mješovite signale i naznake svoje politike glede političke budućnosti Sirije.

Izvor: Sputnik