Francuska policija uhitila je dvojicu marksističkih ekstremista koji su prikupljali oružje i planirali napad na francuske policajce.

Dvije osobe uhićene su istovremeno u općini Corbas i općini Bourg-en-Bresse, smještenoj sjeveroistočno od grada Lyona.

Elitna taktička jedinica francuske policije RAID pokrenula je akciju koja je dovela do uhićenja nakon što su istražitelji saznali da je dvojac nabavio vatreno oružje za izvršenje napada, izvijestio je u četvrtak LyonMag. Policija navodi da marksisti imaju već kriminalne dosjee i da su stari oko 50 godina.

Marksistički ekstremist uhapšen na Corbasu priveden je zajedno s još jednim muškarcem u čijem stanu je živio. Potonji je pušten nakon što je dokazao da je za velika količina oružja pronađena u njegovoj kući kupljena legalno.

Navodna zavjera protiv policije dolazi nakon što su članovi „ACAB kolektiva“ u prosincu upućivali prijetnje smrću policijskim službenicima, šaljući pisma na osobne adrese službenika.

Marksistički napadi na policiju u Francuskoj nisu novost. Prošle godine spriječen je napad kada je u kolovozu uhićeno pet antifašističkih terorista koji su planirali napad na hotel u Biarritzu za vrijeme konferencije G7, a neki izvori su tvrdili kako su željeli spaliti hotel s policajcima unutra.