Marksistički terorist Roberto Cropo uhićen je u francuskom gradu Saint-Etienne zbog sumnje da je kao član terorističke skupine sudjelovao u bombaškom napadu u Rimu 2017. godine.

Cropo je 36-godišnjak koji je uhićen u sklopu operacije Bialystok koja obuhvaća više zemalja Europe. Dosad je uhićeno 6 osumnjičenih marksističkih ekstremista u Italiji i Španjolskoj.

Oni su svi udruženi u terorističku ćeliju Santiago Maldonado koja je dijelom Neformalne anarhističke federacije (FAI). Ova organizacija preuzela je odgovornost za bombaški napad na policijski objekt u Rimu 2017. godine, javlja France Bleu.

Tom prigodom detonirana je naprava od 1.5 kg eksploziva koja srećom nije nikog ozlijedila.

Cropo, koji živi u Torinu, uhićen je u svom kamperu u kojem se skrivao posljednje tri godine. Živio je sam i radio honorarne poslove. Ipak, nakon što je za njim raspisana međunarodna tjeralica, otkrila ga je pariška anti-teroristička skupina.

Ćelija Santiago Maldonado je odgovorna za više bombaških napada proteklih godina, između kojih je i onaj na ured stranke Lega u Trevisu u kolovozu 2018.

Zbog tog napada uhićen je španjolski marksistički terorist Juan Antonio Sorroche, koji je bio u bijegu od talijanske policije još od 2017.