Ilegalnom maloljetnom marokanskom imigrantu sudi se u Parizu nakon što je u veljači u sjevernom dijelu Pariza nožem izbo osmero nasumično odabranih osoba.

Incident se dogodio 14. veljače, nakon čega ga je uhitila policija u jedan sat ujutro s odjećom natopljenom krvlju te nožem prekrivenim krvlju, izvještava Le Parisien.

Napadi su se dogodili u području La Chapelle, koje je postalo poznato kao opasan dio grada, zbog čega je grad Pariz ovog tjedna obećao postaviti zaštitare u javne prostore kako bi povećao sigurnost stanovnika.

Nakon što je uhićen, Marokanac, koji je bio pijan, nije mogao objasniti policiji zašto je nožem ubo osmero ljudi. Također nije bio sposoban niti za alkotest.

Svjedoci kažu da je Marokanac počeo svoje divljanje oko jedanaest sati uvečer bacanjem jednog starca na zemlju i napadom na ženu u prolazu. Nakon što je jedan čovjek stao u njenu obranu, Marokanac ga je ubo nožem.

Još jedna osoba je izbodena nakon što je imigrant pokušao ukrasti njegov telefon, a zatim je uboden i obližnji motociklist te još dvije osobe kod ulaza u stanicu podzemne željeznice. Mlada žena bila je posljednja žrtva divljanja uz ulicu de la Chapelle, a Marokanac ju je također i udario nekoliko puta.

Imigrant je pokušao zanijekati napade, ali tvrdi da se ne sjeća uboda i nakon što mu je rečeno da mu je DNK na nožu, rekao je: „Možda netko ima istu krv kao i ja?“

Maloljetni marokanski migranti koji žive na ulicama Pariza i uzrokuju nemire, više od godine dana predstavljaju ozbiljan problem za stanovnike grada, dok je pariška policija zajedno s marokanskom (!) prošle godine identificirala one najproblematičnije.

Iako je policija priopćila kako je u listopadu prošle godine uhitila oko 1500 maloljetnih migranata, samo ih je šest deportirano natrag u matičnu domovinu.