Marokanski imigrant priznao je ubojstvo Talijana imenom Stefano Leo, tvrdeći da je želio ubiti nekog tko je „mlad, bijel i Talijan.

Said Mechaout (27), rođen u Maroku, ali s talijanskim državljanstvom, priznao je ubojstvo koje se dogodilo 23. veljače na obali rijeke Po u Torinu. Pritom je otvoreno izjavio kako je namjerno želio ubiti mladog talijanskog bijelca, prenosi Il Giornale.

Udario sam bijelca, na temelju očite činjenice da bi mladi Talijan izazvao senzaciju“, navodno je rekao policiji.

Pogledao sam ga i bio sam siguran da je Talijan. Htio sam ubiti tipa poput mene, oduzeti sva obećanja koja je imao, djecu, ukloniti ga od prijatelja i rođaka“, rekao je Mechaout.

Očiti rasistički manijak koji je rođen u Maroku opisao je napad na policiju govoreći: „Sjedio sam na klupi. Pušio sam nekoliko cigareta. Ljudi su prolazili. Izabrao sam to mjesto jer odmah možete pobjeći.

Dodao je da je tražio nekoga „sretnog“ da ubije, kada je Stefano Leo prošao pokraj njega noseći slušalice i sunčane naočale. Dok je Leo hodao stepenicama do ulice, Mechaout ga je ubo u grlo.

Vidio sam da pokušava disati. Srušio se nakon što je napravio korak po stepenicama, pokušavajući dobiti malo zraka. Kleknuo je i pao na tlo“, rekao je Marokanac.

Više od mjesec dana nakon ubojstva, Mechaout se predao policiji i rekao da su mu glasovi u glavi rekli da ponovno ubije. Također je rekao istražiteljima da je nož kojim je ubio potjecao iz kompleta noževa koje je kupio u trgovini.

Talijanski istražitelji kažu da je Mechaout imao sina s djevojkom iz Torina, koja ga je nedavno napustila i da je mogući motiv ubojstva očaj zbog njegove situacije, uz činjenicu da nema stalnog posla.