Banda marokanskih ilegalnih imigranata dilera droge u sjevernoj Italiji optužena je za izvođenje brutalnih djela mučenja, uključujući odsijecanje uha jednom čovjeku i premlaćivanje.

Grupa ilegalnih migranata krijumćara droge navodno djeluje u šumovitim područjima sjeverne pokrajine Varese, a lokalna talijanska policija tvrdi da je skupina postala poznata po svom posebno brutalnom ponašanju, uključujući mučenje, nasilje i prijetnje.

U posljednjih nekoliko mjeseci dogodila su se dva značajna incidenta nasilja povezana s marokanskim trgovcima drogom, uključujući jedan incident u kojem je 25-godišnjak, također iz Maroka, bio vezan za drvo i bičevan sedam sati, izvještavaju novine Il Giornale.

Prema novinama, Marokancu je također banda odrezala uho, čiji su mu vođe također slomili obje ruke prije nego što su lokalni karabinjeri spasili 25-godišnjaka.

Još jedan muškarac, 40-godišnji talijanski državljanin, također je navodno mučen od strane članova bande i visio je svezan sa stabla tri sata.

Kapetan Alessandro Volpini, zapovjednik satnije karabinjera Luino u Vareseu, komentirao je situaciju na tom području rekavši: “Ovako je već godinama. Primjećujemo porast nasilja, što također podiže razinu opasnosti od ovih ljudi.”

Prošlog petka trojicu navodnih šefova marokanske bande privela je policija koja ih je pronašla u pokrajini Pavia, južno od Milana, gdje se vjeruje da je sjedište bande.

Istražitelji kažu da su trojica osumnjičeni za nekoliko kaznenih djela, uključujući pokušaj ubojstva, pokušaj iznude, dilanje droge i mučenje, ali ne isključuju mogućnost da postoji više osumnjičenika umiješanih u slučaj.