Navijači marokanske nogometne reprezentacije podivljali su u utorak navečer u Francuskoj i Italiji, napadajući policiju, paleći vatromet i razbijajući objekte u nekoliko gradova.

Stotine navijača Maroka izašle su na ulice francuskog grada Avignona u utorak navečer nakon što je marokanska muška nogometna reprezentacija po prvi put u Kataru stigla do četvrtfinala Svjetskog prvenstva, pobijedivši Španjolsku na jedanaesterce.

Dok su u početku gužve bile mirne, napetosti su nastale oko 20:30 kada je grupa mladih pokušala opljačkati kamion koji je prolazio. Policajci su također upotrijebili suzavac kada su se manje grupe približile lokalnoj policijskoj postaji, izvještava La Provence.

Mladići su tada počeli razbijati lokalne izloge, a dvije tvrtke, trgovinu koja kupuje i prodaje zlato i osiguravajuću agenciju, opljačkali su izgrednici. Jedan osumnjičenik uhićen je u jednoj od trgovina, dok su ostali uhićeni zbog bacanja projektila na policajce.

Navijači Maroka također su se okupili na Place Bellecour u Lyonu gdje su ispalili vatromet i isprva su bili mirni, ali su na kraju blokirali ceste i maltretirali lokalnog vozača. Navijači Maroka napali su policiju i zapalili automobile u Nici.

U sjevernom talijanskom gradu Milanu, gomila navijača Maroka okupila se na Piazza Gae Aulenti gdje je šačica gomile gađala i vandalizirala razne predmete na ulici. Slične scene zabilježene su nedavno i u Belgiji.