Masakr u Las Vegasu – nerazjašnjene okolnosti i sumnje o prikrivanju dokaza

Agenti FBI-a ponovno su obavili pretragu kuće počinitelja masakra u Las Vegasu nakon što im je lokalna policija dojavila da je netko u kuću provalio tijekom vikenda.

Lokalna policija izjavila je da su u nedjelju ujutro pozvani od strane susjeda koji je primjetio svijetlo u kući koja pripada Stephenu Paddocku, koji je u Las Vegasu ubio 58 ljudi.

Lokalna policija zaključila je po tragovima da je netko doista provalio u objekt, te su odmah pozvali FBI. Nepoznata osoba provalila je u kuću kroz ulazna vrata, no istražiteljima nije jasno kako je to točno izvedeno. Dodatna šteta nije utvrđena, niti se zna da je nešto ukradeno. Provalnik je očito nešto specifično tražio, s obzirom da se ne radi o pljački.

Paddock je 2013. godine kupio tu kuću, te je u njoj živio sa svojom djevojkom Marilou Danley. Istražitelji su prethodno, 3. listopada, pretražili kuću, te u njoj pronašli oružje, municiju i elektroničku opremu.

Do danas se još ne zna tko je provalio u kuću, niti što je tražio, a posebno je sumnjivo to što se čini da ništa vrijedno nije ukradeno.

Da bi okolnosti oko tragedije u Las Vegasu postale još intrigantnije i misterioznije, pobrinuo se i ključni svjedok kojeg je FBI tražio radi ispitivanja. John Beilman tražen je od strane istražitelja zbog komunikacijske opreme otkrivene u hotelskoj sobi ubojice.

Beilman je dan nakon što su istražitelji izvršili pretragu njegove kuće, ubio sebe i svoju kćer pucnjevima iz sačmarice. Motivi Beilmana koji je ubio sebe i svoju kćer dan nakon razgovora s istražiteljima, niti samog ubojice iz Las Vegasa, i dalje nisu poznati javnosti.