Dugogodišnja raširena teorija da cjepiva uzrokuju autizam kod djece navodno je pogrešna. Opsežno istraživanje na više od pola milijuna djece zaključuje da cjepiva ne uzrokuju autizam.

Rezultati istraživanja nedavno su objavljeni u stručnom medicinskom časopisu Annals of Internal Medicine. U njemu su istraživači s danskog Instituta Satens Serum opisali kako su analizirali podatke o 657.461 djetetu rođenom u Danskoj između 1999. i 2010.

Od ovog broja djece, 6517 imalo je dijagnozu autizma, što je 1 posto od promatranog broja.

Njihov zaključak je da oni jednostavno podržavaju cijepljenje te da ono ne povećava rizik od autizma niti da ono potiče razvoj autizma kod djece sklone razvoju tog poremećaja.

Zbog činjenice da su mnogi ljudi naprosto izgubili bilo kakvo povjerenje u sve institucije, a posebice u medicinsku i farmacijsku (iz očitih razloga), danas gotovo nikakvo istraživanje nije dovoljno pouzdano da bi opću populaciju uvjerilo u suprotno od onoga što se primjerice servira po društvenim mrežama.

U svemu tome nastala je apsurdna situacija u kojoj cijepljenost nije dovoljna, pa zbog necijepljenih navodno nastaju nove epidemije u kojima se opasnosti izlažu i cijepljeni. Kao primjer toga ističe se recimo protekla godina u Europi, gdje je unatoč rekordnom broju cijepljenih bilo 72 smrtna slučaja zbog ospica.

Unatoč rekordnom broju cijepljenja protiv ospica u Europi one su odnijele 72 života

Čitav slučaj unatrag 20 godina postao je prilično kompliciran i teško je igdje očekivati objektivnost i vjerodostojnost. Do daljnjeg će izgledno ostati na tome.