Kako mediji ignoriraju ljevičarsko nasilje, čak i kad je krajnje očito

CNN je u svojim izvještajima sa summita G20 divljanja ljevičarskih huligana opisao kao „mirne demonstracije“, pritom uvelike umanjujući nasilje i nerede o kojima su ipak izvještavali drugi mediji.

„Raznovrsni međunarodni skup prosvjednika mirno je prosvjedovao ulicama Hamburga u subotu, iskazujući antikapitalističko mnijenje usred sastanka svjetskih vođa koji su se našli na summitu 20 najvećih ekonomija svijeta.“

Nije im ni palo na pamet spomenuti nasilje i nerede koji su dominirali prosvjedima, sve do pred kraj članka, unatoč tome što je Hamburg ličio na grad u kojem vlada ratno stanje.

Europski mediji ipak nisu mogli ignorirati nasilje koje je dokumentirano i zabilježeno, a čiji razmjeri su bili toliki da je čak po prvi put i njemačka vlast odlučila progovoriti o njemu.

No, ovo je samo jedan primjer kako arogantne elite koje drže vlast u rukama, te kojima mediji služe kao alat za dezinformiranje, misle da su obični građani glupi da bi prozreli laži koje im se serviraju. Oni koriste medije poput CNN-a kako bi pretvorili ljude u obične statiste i promatrače u ovom društvu gdje se politički stavovi stvaraju i serviraju u njihovoj industriji propagande.

Autor: Tribun