Voditelj Fox Newsa Tucker Carlson izazvao je nove medijske špekulacije da će se kandidirati za predsjednika SAD-a 2024. dajući neke potencijalno znakovite komentare o svom posljednjem posjetu Iowi, ključnoj državi za kandidate u američkom izbornom sustavu.

Govoreći u petak na skupu kršćanskih konzervativnih glasača u Des Moinesu, Carlson je navodno započeo svoj govor ističući koliko je često putovao u Iowu tijekom godina. “Mislim da sam u cijelosti odradio Grassleyja”, rekao je, misleći na američkog senatora Charlesa Grassleyja (R-Iowa), političara veterana koji tijekom svojih kampanja ide u svih 99 okruga u državi.

Taj je komentar bio dovoljan znak za Yahoo! Vijesti koje izvješćuju da se Carlson namjerava kandidirati za predsjednika 2024., usprkos ponovljenom poricanju samog voditelja. “On definitivno koketira s tim, 100%”, Yahoo! citirao je Jona Schweppea, direktora politike za American Principles Project, kako je rekao.

Carlson je prošlog tjedna pokušao prekinuti nagađanja o svojoj potencijalnoj kandidaturi, rekavši u intervjuu da se neće kandidirati za predsjednika 2024. ili vjerojatno bilo koje druge godine. “Ne želim moć”, rekao je. “Nikad nisam želio moć. Živciraju me stvari i želim da se promijene. Ali nikad me nije motivirala želja da kontroliram ljude.”

Carlson je najpopularniji voditelj kabelskih vijesti u povijesti SAD-a, redovito privlačeći više od 3 milijuna gledatelja u svoju noćnu emisiju. Imao je prosječno više od 5,3 milijuna gledatelja u listopadu 2020., postavljajući novi rekord za industriju kabelskih vijesti.

Autor: Ivica Mandekić