Medijski istraživački centar (MRC) objavio je opsežne informacije o tome kako brojni mediji diljem svijeta, a posebice u SAD-u, dopiru do 330 milijuna ljudi mjesečno. Riječ je broju koji nadmašuje ukupni broj stanovnika SAD-a.

Tema istraživanja bilo je 180 medijskih organizacija, među kojima su brojni izdavači knjiga, novinski listovi, radijske i televizijske postaje, kao i klasične web stranice. Posebno se ističuWashington Post, NBC, Project Syndicate te Public News Service.

Oglas:

        

Osuđivani financijski kriminalac George Soros već je negirao svoju ulogu u manipuliranju i financiranju globalnih medija, ali je ipak potrošio preko 48 milijuna dolara kako bi potplatio istaknute novinare iz preko 30 novinskih organizacija.

Soros je već poznat kao jedan od čestih financijera svih marksističkih medija u SAD-u, ali i diljem Europe. Unatoč činjenici da broje takve organizacije propagiraju diskriminaciju bijelaca, heteroseksualaca, domoljuba i tradicionalista, ove organizacije nesmetano djeluju zaštićene brojnim državnim zakonima i interesnim skupinama.