Svi hrvatski masmediji ovaj su tjedan ponosno objavili paničnu vijest prema kojoj je „11.000 znanstvenika proglasilo klimatsku krizu“ koja će nam donijeti „nečuvene patnje.“ Među tim „znanstvenicima“ našao se i Micky Mouse, a vjerodostojnost ovakve gluposti potvrdili su i brojni drugi „renomirani“ stručnjaci za klimu.

Večernji list, Jutarnji list, Index, RTL, Maxportal, HRT, net.hr, Slobodna Dalmacija, Dnevnik.hr i brojni drugi, prenijeli su ovaj tjedan najbizarniju laž o tome da 11.000 znanstvenika stoji iza još jednog apokaliptičnog upozorenja kakvo smo već brdo puta vidjeli kod klimatskih histeričara koji o klimi više nego očito lažu, a da pritom niti nemaju nikakvo racionalno ili adekvatno rješenje za navodni problem.

Micky Mouse s nepostojećeg instituta je u međuvremenu uklonjen s popisa renomiranih klimatologa. | Izvor: BioScience

Riječ je o priopćenju koje je objavio časopis BioScience, a u kojem stoji: „Jasno i nedvosmisleno izjavljujemo da planet Zemlju očekuje klimatska kriza.

Nažalost po globalne klimatske histeričare i širitelje ove globalne prijevare, među dotičnim „znanstvenicima“ zatekao se i izvjesni profesor imenom Mouse, Micky s nepostojećeg Micky Mouse instituta za slijepe u Namibiji.

Nitko od širitelja ove najobičnije laži, koja je iznesena bez ikakvih relevantnih dokaza, nije si dao truda provjeriti tko su dotični potpisnici. Naime, na listi potpisnika nalaze osobe koje se po zanimanju klasificiraju kao „liječnik opće prakse,“ „paleontolog kralježnjaka“, „umirovljeni učitelj znanosti,“ „ekonomist,“ „inženjer građevinarstva“, „arheološki znanstvenik“, „humanistička znanstvenica za književnost“ i mnogi drugi.

Od hrvatskih „stručnjaka“ tu su profesor s Veterinarskog fakulteta i profesor informatičkih sustava.

Ne umanjujući važnost i vrijednost takvih zanimanja, vrijedi se zapitati po čemu su to takve osobe relevantni stručnjaci za klimu.


Švedski „istraživači“ tvrde kako su najveći zagađivači okoliša djeca: Jedno dijete našteti okolišu više od automobila


Pored ovih činjenica o još jednoj prijevari, s pravom se da utvrditi da se korištenjem super-opakih izraza i dalje pokušava javnosti usaditi u glavu paranoja i strah s ciljem ostvarivanja megalomanskog projekta isisavanja velikih količina novca za probranu elitu koja masama diktira što moraju raditi, dok oni kao tipični licemjeri rade suprotno.

Klimatski histeričari u niti jednom trenutku nisu pokušali širiti svoje infantilne laži među najvećim svjetskim zagađivačima: u Kini, Indiji ili Africi. Njihove laži usmjerene su isključivo na Europu i Sjevernu Ameriku.

Kada uzmete u obzir njihovo bolesno propagiranje o recimo štetnosti djece za okoliš ili o prestanku razmnožavanja, te „klimatskim izbjeglicama“, s pravom možemo zaključiti da se iza takve propagande krije dodatni motiv za etničkim čišćenjem isključivo bjelačkih zemalja.

Potpisivanje apokaliptične objave je onemogućeno jer izvjesni Micky Mouse izgleda ipak nije renomirani klimatolog. | Izvor: Aliance of World Scientists

Identična je to priča o rasizmu i robovlasništvu, pri čemu se bijelcima u Europi i SAD-u i dan danas nabija osjećaj krivnje za ono što današnje generacije sasvim sigurno nisu krive. Štoviše, bijelci su prvi odbacili robovlasništvo kao nečovječnu praksu, dok se ista i dan danas provodi u Africi i Aziji. Ipak, revni „anti-rasisti“ ne bune se protiv toga, baš kao ni protiv najvećih svjetskih zagađivača.

Zanimljivo je da iza ove „znanstvene“ histerije stoji organizacija pod nazivom Savez svjetskih znanstvenika. Dotična organizacija još je 2017. objavila da je 15.000 „znanstvenika“ također objavilo upozorenje o „klimatskim promjenama.“


EU: Europa je „idealno utočište“ za imigrante koji bježe od „klimatskih promjena“


Začudo, broj ovih „znanstvenika“ pao je za 4.000 u periodu od samo dvije godine. Tko zna, možda Pajo patak, Minnie Mouse, Pluton, Snjeguljica i sedam patuljaka te 101 Dalmatinac nisu bili dostupni ovaj put.

U svemu tome najčudnije je to što na očitu laž nisu reagirali revni „fact checkeri“ koji su svojedobno osporavali našu vijest o 500 znanstvenika koji tvrde da ne postoji klimatska kriza. Pitamo se, hoće li tako revno sada reagirati na vijest masovnih medija?