Među Izraelcima koji su primili i treću dozu cjepiva 14 zaraženih od čega dvoje hospitaliziranih

Objavljeno:

Unatoč trećoj dozi cijepljenja, najmanje 14 Izraelaca oboljelo je od Covida-19, prema podacima Ministarstva zdravlja. A dvoje zaraženih nakon treće doze cjepiva je hospitalizirano.

Vijesti Kanala 12 izvijestile su u nedjelju da je još uvijek nejasno jesu li oni kod kojih je dijagnosticiran virus zaraženi prije ili nakon primanja dodatne injekcije. Jedanaest od 14 slučajeva bilo je starije od 60 godina, a dva koja su hospitalizirana imala su više od 60 godina, izvijestio je The Times of Israel.

Zbog porasta novih slučajeva u Izraelu koji ima jednu od najveću stopu cijepljenih na svijetu, vlada planira zaključavanje na nacionalnoj razini za predstojeće blagdansko razdoblje, sugerirajući da čak i zagovornici cjepiva sada shvaćaju da ti proizvodi ne nude obećanu zaštitu od virusa.

Kanal 12 izvijestio je u petak da bi prema službenicima Ministarstva zdravlja novo zatvaranje postalo potrebno kada Izrael dođe do 600 do 700 teško bolesnih pacijenata.

Izraelsko ministarstvo zdravstva također je u nedjelju objavilo alarmantne nove podatke koji pokazuju nesmanjeni porast ozbiljnih slučajeva koronavirusa, s 21 novim pacijentom u subotu. Tijekom vikenda zabilježeno je 16 smrtnih slučajeva. Dodatnih 2.886 ljudi u subotu je dijagnosticirano SARS-Cov-2, čime je ukupan broj slučajeva u Izraelu od početka pandemije porastao na 898.433.

Tijekom nedjeljnog sastanka vlade, ministrica obrazovanja Yifat Shasha-Biton ljutito je podsjetila svoje kolege da mjere zatvaranja neće uspjeti. „Vidjeli smo grafikone – nije važno jesu li zemlje uvele karantenu ili ne, tablice morbiditeta izgledaju isto.“

Rekla je da je cijepljenje djece u školama „zločin“, a svako spominjanje karantene mora se „skinuti s dnevnog reda“. Ministar obavještajnih službi Elazar Stern podržao je Shasha-Biton: „Moramo ukloniti riječ ‘zaključavanje’ iz našeg leksikona. Mi tjeramo ljude da žive pod prijetnjom.“

Dokaz je bio Australija, istaknuo je drugi dužnosnik. Unatoč drakonskim blokadama – osmoj karanteni do sada – broj slučajeva COVID -a u zemlji i dalje raste.

Od 9,3 milijuna stanovnika Izraela, više od 5,8 milijuna primilo je barem jednu dozu cjepiva, a gotovo 5,4 milijuna je dobilo dvije, dok je preko 420.000 primilo već treću dozu.

Povezani članci

Posljednje objavljeno