Meksiko: Čitava policijska postaja uhićena zbog ubojstva lokalnog političara

Foto: Jose Luis Gonzalez / Reuters

Ukupno 28 policijskih dužnosnika, odnosno čitava policijska postaja meksičkog grada Ocampo, uhićeno je pod sumnjom da su uključeni u ubojstvo lokalnog političara, kandidata za gradonačelnika na skorašnjim izborima.

Svi djelatnici policijske uprave Ocampo uhićeni su od strane Odjela unutarnjeg nadzora pod sumnjom da su umiješani u ubojstvo Fernanda Angelesa Juareza, koji se kandidirao za mjesto gradonačelnika dog grada.

Nakon što je Juarez ubijen, vlasti su pokušale uhititi Oscara Gonzaleza Garciu, policijskog načelnika grada Ocampo. Međutim, lokalni policijski djelatnici onemogućili su uhićenje.

Agenti su se uskoro vratili s pojačanjem, te je u nedjelju ujutro čitava policijska postaja grada Ocampo, uključujući Garciu, uhićena.

Meksiko: Predizborna kampanja odnijela 82 života

Iduću nedjelju u Meksiku se održavaju izbori na državnim i lokalnim razinama. Dosadašnja predizborna kampanja obilježena je nasiljem, u kojem je ubijeno na desetke političara, izbornih kandidata i političkih aktivista. Sveukupno, barem 113 politačara ubijeno je u razdoblju od rujna prošle godine do svibnja ove godine.

IZVORRT