Iako nije nikakva tajna da je najmanje 80 posto imigranata klasificiranih kao „maloljetnici bez pratnje“ zapravo odraslo, diskusije o toj činjenici na Facebooku u Švedskoj koštat će vas posla, a nerijetko i novčanih kazni. Posljednji primjer je menadžer koji je iznošenjem ove činjenice izgubio posao.

Nedavno je švedska „feministička vlada“ odlučila da 9000 „maloljetnih“ imigranata iz Afganistana ima pravo ostati u zemlji, unatoč predviđenoj deportaciji u sasvim sigurne krajeve te zemlje.

Švedske vlasti amnestirale 9000 Afganistanaca predviđenih za deportaciju

Viši menadžer Švedskih željeznica nije se složio s time, pa je na Facebooku ostavio komentar u kojem je izjavio kako bi se milijarde potrošene na njihovu „zaštitu“ mogle bolje iskoristiti negdje drugdje, prenosi Resume.

Taj komentar podigao je toliku prašinu da je ubrzo sazvan disciplinski sastanak koji je u konačnici rezultirao pritiskom na menadžera da je bio primoran sam dati otkaz.

Monica Berglund, zamjenica direktora za komunikacije pri Švedskim željeznicama, potvrdila je kako je neimenovani menadžer doista dao otkaz jer je bilo „nemoguće“ da jedan njihov zaposlenik gaji takva mišljenja.

Naime, po tvrdnjama Berglund, kompaniju karakteriziraju „humane“ vrijednosti koje su nespojive s onim što je bivši menadžer napisao.

Podsjetimo, stomatolog koji je nedavno dospio u medije zbog dokazivanja da 80 posto imigranata nisu djeca, već odrasle osobe, također je dobio otkaz te je novčano kažnjen.

Švedski zubar kažnjen nakon što je otkrio da su 80 posto imigrantske djece zapravo odrasle osobe