Merkel planira dovesti još 12 milijuna imigranata u Njemačku

Da, dobro ste čuli, nije šala. Njemačka vlada donijela je plan kojim definira da zemlji treba novih 300.000 ljudi godišnje kroz narednih 40 godina kako bi zaustavila populacijski pad.

U izvješću koje je procurilo u javnost stoji da Njemačkoj treba dodatnih 12 milijuna imigranata kroz naredna četiri desetljeća kako bi održala veličinu populacije te države stabilnom.

Plan je navodno donesen unatoč tome što je samo nekoliko dana ranije njemačka vlada donijela odluku o ograničenju broja primljenih imigranata, te ubrzanju procesa deportacije. Vlada je stopirala mogućnost dovlačenja rodbine imigranata koji su već ušli u Njemačku tijekom proteklih nekoliko godina, nakon što je obznanjeno da će samo ove godine imigrantska kriza Njemačku koštati vrtoglavih 43 milijarde eura.

Vlada je u izvješću priznala da je „integracija imigranata bolna tema“.

S obzirom na dosadašnja iskustva, to neće biti lako, te će trajati duže od očekivanog. Uspjeh će biti vidljiv tek dugoročno.

Merkel se također nalazi pod pritiskom nakon što je utvrđeno da će biti potrebno izgraditi 345.000 novih stanova svake godine kako bi se smjestili oni koju dolaze u zemlju.

Istovremeno, životni troškovi u Njemačkoj u stalnom su porastu, a posebno stanarine koje sve više postaju veliki teret na osobne prihode građana.

Izvor: Express