Merkel se sprema za četvrti mandat

Foto: AP Photo / Michael Sohn

German Chancellor Angela Merkel attends a joint news conference with Palestinian Authority President Mahmoud Abbas, not seen. during their meeting at the Chancellery in Berlin, Germany, Thursday, Jan. 19, 2012. (AP Photo/Michael Sohn)

Angela Merkel, koja je odradila već tri mandata na mjestu njemačke kancelarke, objavila je da se namjerava kandidirati po četvrti put.

Merkel, koja je s jedne strane ostala upamćena kao kancelarka koja je relativno uspješno upravljala Njemačkom za vrijeme globalne financijske krize, a stekla negativnu slavu zbog svoje katastrofalne imigracijske politike koja je Njemačku dovela u stanje opće nesigurnosti i kaosa, namjerava se kandidirati za mjesto kancelarke na izborima sljedeće godine.

Nakon razgovora s visokim dužnosnicima svoje stranke, Merkel je izjavila novinarima da je dugo razmišljala o ovoj odluci, te da se ipak odlučila na kadidaturu.

Ako Merkel uspije ponovno pobjediti i nakon toga izdržati četverogodišnji mandat, izjednačit će se sa Helmutom Kohlom kao rekorderom poslijeratne Njemačke, koji je na toj poziciji proveo punih 16 godina.

Izvor: Tribun