Anti-terorističke barikade na ulicama njemačkih gradova, ljupko zamotane u ukrasni papir, novo su revolucionarno otkriće njemačkih vlasti koje vjeruju kako će se time prikriti i ublažiti osjećaj nesigurnosti koji je okupirao Njemačku u posljednje dvije godine.

Iznenada, preko noći, bile su tamo: veliki božićni pokloni u gradskom centru Bochuma; zamotani u ukrasni papir sa zvijezdama, jelama – i crvenom mašnom,“ stoji u članku lista Die Welt, koji je opisao nove „dekorativne“ detalje grada u pokrajini North Rhine-Westphalia.

Bilo nam je važno dotjerati ružne barikade u jednu lijepu cjelinu,“ objasnio je glasnogovornik gradske uprave. „Zato smo zamotali 1.2 tona teške vreće s pijeskom i na njih stavili crvene mašne.

Središnji bulevar u Bochumu tako će ove godine po prvi puta biti zatvoren za promet.

Kako su njemačke vlasti odbile zatvoriti granice tijekom vala masovne imigracije otprije dvije godine, s kojim su evidentno u državu ušli i brojni teroristi, danas se problem terorizma rješava na ovakav iluzoran način.

Slične barikade, osmišljene da spriječe napade koji su posljednjih godina postali popularni među islamskim teroristima, nazvane su #MerkelLego – prema njemačkoj kancelarki te činjenici da za njemačke vlasti očito svi ovi problemi podsjećaju na dječju igru, ne samo po metodama navodne borbe protiv terorizma, već i po izgledu njemačkih ulica.

#MerkelLego | Izvor: Twitter
#MerkelLego | Izvor: Twitter

Iako je gotovo čitavoj Europi jasno da je Merkel, u sprezi s drugim moćnicima EU, direktno odgovorna za katastrofalno rušenje razine sigurnosti te smrt stotina ljudi, čini se da za to nikad neće odgovarati, jer i dalje sjedi na istoj poziciji. Razlog tome bi mogla biti činjenica da je čitava priča s imigracijom i terorizmom baš poput ovih barikada, umotana u „ukrasni“ papir nazvan „humanost“, čija cijena se mjeri životima domaćih stanovnika.