Metropolit Grčke pravoslavne crkve: „Pravoslavna Grčka umire. Okupirani smo bez rata“

© agionoros.ru
© agionoros.ru

Svojom novom izjavom, metropolit Ambrozije oštro pozvao je svoje sugrađane i crkveno vodstvo da se vrate svojoj pravoslavnoj vjeri i slavnoj grčkoj kulturi. Metropolit je u izjavi naveo nekoliko većih problema u današnjoj Grčkoj, a među njima i ogroman broj imigranata te vladino napuštanje pravoslavlja te okretanje ka islamu, piše portal pravoslavie.ru.

Grčka se našla u tragičnoj situaciji,“ piše Ambrozije. „Veliki broj ‘izbjeglica’ i ‘imigranata’ svakodnevno dolazi u našu zemlju … U stvari, takozvane izbjeglice (u stvarnosti su oni okupatori poslani u našu zemlju) započele su s kriminalnim aktivnostima. Oni napadaju, pljačkaju, ozljeđuju i ubijaju nedužne grčke građane.

Tragično, država također otvoreno zagovara ateizam, dok koristi novac poreznih obveznika kako bi financirala izgradnju džamije u Ateni: „Unatoč prosvjedima građana, kršćanstvo je metom progona, a islam se propagira na državnoj razini.

Situacija je tragična! Grčka se de-kristijanizira! Krist je progonjen! Grčka kršćanska kultura se uništava. Islamski fanatici oskrnavljuju, pljačkaju i pale pravoslavne crkve. Grčka vlada to ravnodušno gleda, a u međuvremenu Grčka izumire!

Pozivajući se na pravoslavne vrijednosti koje su nekoć bile dijelom grčkih škola, metropolit je odaslao poziv: „Draga braćo, iznova ponavljam i ponavljam: Probudite se! Dođite k sebi! Razmislite! Ustanite iz svojih kauča i preuzmite odgovornost. U nekoliko godina biti ćemo stranci u vlastitoj zemlji. Grčka pravoslavna civilizacija biti će samo predmet povjesničara. Grčka će prestati postojati.

Autor: Tribun