Otok na osami, stotinjak ljudi, oružje i zanosan jack pot, te samo jedan pobjednik – dovoljna kombinacija za pretvaranje scenarija iz video igre u stvarnost.

Anonimni milijunaš oglasio je da traži stotinu ljudi koji će se kroz tri dana boriti za nagradu od 100.000 funti. Scenarij bi se trebao odigrati na pustom otoku, a načelno bi slijedio pravila u posljednje vrijeme popularnih Battle Royale video igara.

Umjesto virtualnog oružja natjecatelji će biti opremljeni airsoft replikama i sustavom detekcije dodira kako bi natjecanje bilo sigurno i pošteno.

Borbe bi trebale trajati 12 sati dnevno kroz tri dana, a natjecateljima će biti pružena sva potrebna zaštitna oprema i hrana, kao i noćni smještaj. Osim stotinjak natjecatelja, oglas traži i osobu koja bi trebala osmisliti samo natjecanje i dizajnirati arenu.

Krajnji rok za prijavu je 22. travnja, a natjecatelji se mogu prijaviti putem ove poveznice.

Battle Royale je u posljednje vrijeme popularan oblik video igara, takozvanih pucačina, u kojima se natjecatelji bore međusobno bez ponovnog oživljavanja, do posljednjeg borca koji postaje pobjednik, a sve dok se područje arene za borbu konstantno sužava i tjera natjecatelje na kontakt s neprijateljem.