Jedan od onih koji očito nikad nije polagao ispit iz zaštite na radu, a vjerojatno nikad nije čuo niti za niz negativnih zdravstvenih posljedica rada.

Posljednjih mjeseci uvelike se u medijima pisalo o navodno velikom broju umirovljenika koji su dobili priliku i svom silom se trsili raditi u brojnim trgovačkim centrima i slično. To je vladajuću kliku očekivano navelo na zamisao povećanja dobne granice za umirovljenje.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić smatra da neovisno o novom zakonu, svima koji žele raditi nakon 65 godine, to treba omogućiti. Iako to i jest moguće već sada, izjavio je kako smo već ionako stara populacija, pa bismo trebali razmišljati o pomicanju dobne granice za mirovinu na 67.

Kujundžić svoje apsurdne tvrdnje potkrijepio je zavidnim intelektualnim argumentom kakav i priliči našim državnicima te je izjavio kako se „od rada ne obolijeva.

Puno puta ljudi kažu – dok sam radio bio sam dobro, a čim sam otišao u mirovinu dohvatile su me bolesti,“ izjavio je.

Već smo nebrojeno puta pisali o tome što demokracija nosi društvu. Osim prava glasa s kojim si možete obrisati dupe, imate čast desetljećima se snebivati i iznova šokirati razinom intelektualnih dosega državnika koje ste birali.

Dakako, ako vam i jedan ministar zdravstva kaže da vam rad ničim ne škodi, onda je to doista tako. Svaki eventualni problem s vašim leđima, ramenima, šakama, očima, vratom… vašim respiratornim sustavom i slično, samo je puka iluzija izazvana pomanjkanjem rada.

Nemojte bespotrebno biti teret propalom zdravstvenom sustavu i radite više. Svi simptomi koje možda osjećate su dakako samo varka koju podmeće neki sićušni zli patuljak u vašoj glavi, koji ne želi raditi.