Mišljenje britanske javnosti o princu Harryu nikad na nižem nivou

Foto: Facundo Arrizabalaga

Istraživanje, koje je provedeno nad više od 1.600 odraslih između 5. i 6. siječnja, otkriva da vojvodina neto naklonost sada iznosi skromnih -38.

Njegova je popularnost pala na rekordno nisku razinu zahvaljujući neprekidnim kontroverzama, prema podacima koje je analizirao YouGov, a koje je vidio Evening Standard.

Skoro dvije trećine (64 posto) Britanaca ima negativno mišljenje o Harryju, u odnosu na 58 posto u svibnju, a samo četvrtina (26 posto) vidi ga u pozitivnom svjetlu, prema brojkama YouGov-a.

Rezultati dolaze uoči izlaska Harryjeve knjige Spare, koja bi trebala izaći u utorak, a koja je izazvala buru nakon tvrdnji da ga je princ od Walesa fizički napao i gdje je opisivao kako je izgubio nevinost u padoku iza puba.

U televizijskim intervjuima, vojvoda je rekao da “ne šalje poruke” svom bratu i ismijavao se “članovima obitelji” zbog “stvarno užasne reakcije” kada je kraljica umrla koja ga je u biti udaljila od javnosti.

Takva otkrića pomogla su da se Harryjeva neto naklonost u britanskoj javnosti spusti na najnižu razinu svih vremena od minus 38, dok je njegova supruga, vojvotkinja od Sussexa, zabilježila minus 42, prema podacima.

Oboje su se prikazali kao bespomoćne žrtve obitelji koja ih je odlučila povrijediti na svakom koraku.

Javno mnijenje o vojvodi konstantno je padalo u proteklih šest godina, s više negativnih anketa za Harryja nego pozitivnih od kraja 2021. – godine njegovog ozloglašenog intervjua s Oprah Winfrey.