Forseti je ime nordijskog boga pravde, mira i istine, ali istovremeno i naziv glazbenog projekta neofolk žanra osnovanog 1997.

Iza projekta stoji njemački glazbenik Andreas Ritter iz grada Jena, a njegovu glazbu mnogi opisuju kao dark folk ili apocalyptic folk u kojem se isprepliću mistični tekstovi i akustična glazba.

Godine 1997. kupio sam svoju prvu gitaru i otkrio svoju ljubav prema akustičnoj glazbi. Tada sam već znao da Forseti nikad neće koristiti elektronske instrumente, bilo u studiju ili uživo. Čisto akustični zvuk pruža mnogo više topline i emocija. […] Blisko mom stvarnom cilju je da glazba potiče ljude na razvijanje osjećaja za prirodu i prirodne stvari, te da nas potiče da gledamo na sebe kao na sastavni dio prirodnog svijeta.

Nažalost, Ritter je u svibnju 2005. pretrpio teški srčani udar koji je ostavio ozbiljne posljedice zbog čega je izgubio određene funkcije.

U znak sjećanja na glazbu Forsetija, 2006. godina objavljen je album Forseti lebt na kojem su sudjelovale skupine kao što su Sonne Hagal, Sonnentau, Of the Wand and the Moon, Death in June, Darkwood i slične.

Germanski paganizam, mistične teme, poezija te čak tekstovi Goethea i Hessea, prožimaju većinu glazbenog djela Forsetija.

Forseti je objavio četiri albuma, od kojih se neki mogu poslušati na internetu. Među njima su Murmur (1999.), Jenzig (2000.), Windzeit (2002.) te Erde (2004.).