Članovi Mladeži Lige potpisali su prijateljski pakt s Putinovom Mladom gardom, kako bi poboljšali talijansko-ruske političke odnose, prenosi Il Giornale.

Među ostalim, potpisani pakt sadrži točke o zajedničkoj suradnji poput „nužnosti izbjegavanja rata i nasilja iz arsenala međunarodne zajednice te intenziviranje napora za jačanje mira i sigurnosti u Europi i ostatku svijeta.

Mladi su također izrazili volju za jačanjem dobrih odnosa i prijateljstva kako bi se proširila i produbila multilateralna suradnja Ruske Federacije i Italije.

Kao jedan od ciljeva ove suradnje istaknuto je i „stvaranje pozitivnog političkog i javnog okruženja radi sprječavanja podjele populacije te propagiranja i širenja neprijateljskog raspoloženja prema bilo kojoj državi ili međunarodnoj organizaciji

Danas smo potpisali povijesni sporazum u Moskvi, između Mladeži Lege i Putinove Mlade garde. Riječ je o borbi protiv ilegalne imigracije, islamskog terorizma, obrane naše povijesti i identiteta, priznavanju Rusije kao važnog partnera u međunarodnoj sigurnosti i kraj sankcija prema Rusiji koje su koštale Italiju 5 milijardi eura i tisuća radnih mjesta. 30. ožujka, u Milanu, Mladež Lege okupit će sve mlade populističke pokrete koje žele zajednički braniti svoj narod i svoje granice. Nikad nas neće zaustaviti!“ napisao je član Lege i parlamentarni zastupnik Andrea Crippa na Facebooku.