Mladiću prijeti zatvor jer je nepoznatoj djevojci dotaknuo ruku

Britanski devetnaestogodišnji student Jamie Griffiths proglašen je krivim za seksualno uznemiravanje zbog toga što je u dva navrata nepoznatu djevojku uhvatio za ruku.

Tijekom listopada i studenog prošle godine Griffiths je u dva navrata prišao djevojci koja studira na njegovom fakultetu s namjerom da se upozna s njom. Oba puta Griffiths je prišao djevojci i uhvatio ju za ruku, no kako sam priznaje „nije znao što da joj kaže i kako da joj se obrati“, te je sve i ostalo na tome.

No djevojku je to iz nekog razloga strašno pogodilo, te je nakon drugog susreta s majkom otišla na policiju i prijavila mladića za uznemiravanje. Griffiths je proglašen krivim za seksualno uznemiravanje te će mu sud do kraja mjeseca odrediti kaznu koja može iznositi i do deset godina zatvora, te će biti upisan u registar seksualnih prijestupnika.

Oglas:

Djevojka je prvi put srela Griffithsa na putu prema željezničkoj stanici, Griffiths je hodao prema njoj te joj je prišao i dotaknuo joj ruku, na što se ona izmaknula i krenula dalje svojim putem, a prema njenim riječima i on je nastavio svojim putem.

Da se nisam izmaknula, mislim da bi mi dodirnuo sisu. Nisam o tome tada razmišljala i zaboravila sam na to, imala sam puno briga oko ispita i pretpostavila sam da se samo radi o čudnom ponašanju.

No tu njezine traume nisu stale. Ona je nakon nekog vremena ponovno srela Griffithsa koji je opet prolazio istim putem kojim i ona, te joj je opet pokušao prići i ponovno joj je dotaknuo ruku, te bez riječi nakon toga otišao.

Djevojka kaže da ju je toliko istraumatiziralo da se rasplakala, te je čak mjesecima patila zbog toga. Tvrdi da i danas ima napadaje panike kad vidi da neki muškarac ide prema njoj.

Griffiths je pak na sudu izjavio da je njegova namjera bila upoznati se sa djevojkom i sprijateljiti se, no jednostavno nije znao kako.

Išla je prema meni i ja sam ju prepoznao, znao sam da studira na mojem fakultetu. Nisam joj ništa rekao a htio sam, jednostavno riječi nisu htjele izaći iz mojih usta. Dodirnuo sam ju, ali samo njezinu ruku.

Nasmiješio sam joj se, onako prijateljski, pokušao sam dobiti njenu pažnju ali me ignorirala. Dotaknuti nečiju ruku s ciljem da se sprijateljim, smatrao sam to normalnim ponašanjem. Očito to nisam učinio na pravi način te je došlo do nesporazuma.

Pokušao sam joj nešto reći, ali jednostavno nisam mogao, nastupi nervoza i jednostavno ne znam što da kažem. nije mi bila namjera da ju uplašim, očito ću ubuduće morati drugačije se obraćati ljudima.

Švedska: Sirijac silovao 12-godišnjakinju jer „nije znao da je to ilegalno“

I tako bi zbunjeni student mogao dobiti i veću zatvorsku kaznu (vjerojatno je da neće, ali postoji ta mogućnost) od uvoznih silovatelja djece kojima je opravdanje da nisu znali da se to ne smije činiti.