Modna kreativnost u slijepoj ulici – predstavljamo vam „Ateističke cipele“

8fajs

Njemački proizvođač obuće krajnje domišljatog imena „Ateističke cipele“, pokrenuo je proizvodnu liniju tenisica pod još domišljativijim nazivom Das Sneaker, za koje tvrdi da su finalni produkt evolucije ateističkih cipela, očito zbog toga jer im na potplatu stoji naziv „ICH BIN ATHEIST“.

Mi smo u potpunosti posvećeni nevjerovanju u boga. U redu, to nije istina, mi jedva da mislimo o bogu, a kamoli o tome dali smo ateisti“, stoji u pozdravnoj poruci njihove trgovine.

Prema riječima proizvođača, prva atesitička cipela je stvorena kao umjetnički projekt. „Smatrali smo da bi svijet bio lijepše mjesto kada bi nevjernici bili otvoreniji glede svojeg bezbožništva, stoga smo ugravirali riječi ICH BIN ATHEIST na potplat od cipela, kao malu provokaciju.

U tvrtki kažu da „uživaju u životu bez bogova i smatraju religiju pomalo čudnom i depresivnom, poput šašave imaginarne igre koja je otišla predaleko“.

No, unatoč svojem propagiranju ateizma, Ateističke cipele će rado primiti i novac vjernika. Kako i sami kažu, „Ne morate biti ateist da biste nosili Atheist“.

E pa, eto, i to smo vidjeli, ateističke cipele. Što je sljedeće na repertoaru, katoličke vešmašine ili muslimanski badekostim? (ah da, to već postoji…)

Izvor: Tribun