Teško je to i zamisliti, ali švedski kralj Carl XVI Gustaf izrazio je zabrinutosti zbog broja pucnjava i eksplozija širom zemlje koji su često povezani sa zločinima bande i nečim o čemu se ne smije javno govoriti.

Švedski monarh progovorio je o novom multikulturalnom trendu izjavivši tijekom sastanka s visokim švedskim policijskim dužnosnicima: „Tjeskobu koju ove akcije izazivaju u javnosti dijelimo ja i moja obitelj.

Komentare njegovog zapanjenog visočanstva prenio je list Die Welt koji navodi i da su on i švedsko kraljevsko kućanstvo podržali policiju i druge grane zakona u provođenju zakona, simpatizirajući obitelji žrtava pucnjava i drugih djela nasilja.

Pucnjave i eksplozije apsolutni su hit u multikulturalnoj švedskoj idili te su posljednje dvije godine u znakovitom porastu. Dakako, uzroke ovakve idiličnosti i eksplozivne dinamike te različitosti, ne smije se javno isticati niti na bilo koji način ugroziti.

U skladu s takvim mjerama, Švedska se danas može podičiti nečim što nema niti balkanski „region“, a to znači da je Švedska uvijek za korak ili nekoliko njih ispred ovih krajeva. Iako Švedska ima lidere u rangu domaćih imbecila, kao i kralja koji si s takvom titulom može obrisati jedino analnu regiju, ovakva situacija je po običaju nešto za čime možemo samo najiskrenije žaliti.