Izvor: Facebook

Još od 2009. godine, na zgradi Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu stoje tri grafita povodom njegova otvorenja. Grafiti sadrže lik Mickey Mousea te srp i čekić – poznati simbol genocidnog komunističkog režima, a nakon što je netko išarao dotične simbole, MSU se obratio policiji i medijima.

Zvat ćemo policiju i prijaviti vandalizam nad umjetničkim djelom,“ izjavili su iz MSU-a za Jutarnji list.

Naime, na zapadnom dijelu zgrade muzeja, na zidu garaže, nepoznata osoba, ili više njih, išarali su simbole srpa i čekića uz poruke „Govna komunjarska“, „Fuck Antifa“ i ustaški simbol.

Izvor: Facebook

Zaštitari su navodno u potrazi za neznanim vandalima koje će pokušati pronaći putem snimki nadzornih kamera.

Iz MSU-a tvrde kako će izvorne grafite prekriti te da imaju šablone pomoću kojih su izrađeni, pa će ih autor ponovno izraditi.

Premda izvorni grafit načelno možda i ne veliča genocidni režim pod kojim su stradali brojni Hrvati, a čiji se simboli nesmetano nose ulicama hrvatskih gradova, neke ipak očigledno smetaju simboli umobolne utopijske ideologije pod kojom je ubijeno između 80 i 100 milijuna ljudi diljem svijeta.

Dodajmo da je MSU svojedobno dao otvorenu podršku nasilničkom pokretu Antifa, reklamirajući njihov simbol na svom vanjskom videozidu.

Izvor: Facebook