Muhammad je i dalje najpopularnije ime za dječake u Londonu

ap_ap-photo985-640x473

Muhammad je 2015. godine bio najpopularnije ime za novorođene dječake u Londonu, što je slučaj već četvrtu godinu za redom. Također je na prvom mjestu u okrugu West Midlands, na drugom mjestu u Yorkshireu i Humberu, te na trećem mjestu u okrugu North West.

Ali kad se Muhammad kombinira sa inačicama Mohammed, Mohammad i Muhammed, koje su sve zapravo isto ime, samo različito napisano, tada to ime postaje najpopularnije u okruzima Yorkshire i Humber, te u čitavoj Velikoj Britaniji.

Službeno je najpopularnije ime za dječake u Engleskoj i Walesu prošle godine bilo ime Oliver (6.941 dječak), nakon čega slijede Jack i Harry. Muhammad je bio na dvanaestom mjestu (3.730 dječaka). No kada se zbroji sa već spomenutim varijacijama, ime postaje najpopularnije (7.570 dječaka).

Ibrahim Othman, učitelj iz Arapskog Britanskog Centra, kaže da su spomenute varijacije doista ista imena, samo je pitanje kako ih netko slovka.

To su ista imena, ali o ljudima ovisi kako ih slovkaju. Nema razlike, doista se radi o tome da neki ljudi misle da primjerice slovo ‘o’ ili slovo ‘u’ bolje odražavaju izgovor u arapskom jeziku.

Ime je vjerskog karaktera, doslovan prijevod bi bio „sluga Božji“, te je jedno od najpopularnijih imena na svijetu.

Izvor: Breitbart