Multikulturalni karneval: 30 ozljeđenih policajaca i 395 uhićenja u Londonu

Ipak, najvažnije je bogatstvo različitosti i uzbudljivih događanja.

Foto: Getty

Unatoč najavljenom pooštravanju odnosa prema zločinima, pa čak i lošem vremenu, na multikulturalnom karnevalu u Londonu uhićeno je više osoba nego prošle godine, dok je zabilježen niz napada noževima.

Londonska policija izvijestila je o 395 uhićenja tijekom dvodnevnog događaja. Među njima su 142 osobe uhićene zbog zloporabe droga, 69 zbog posjedovanja ilegalnog oružja, 18 zbog napada na policijske službenike, 12 zbog nasilja i 9 zbog seksualnih prijestupa.

Iako je tijekom vikenda ukupno 13.000 policajaca radilo na sprječavanju nasilja, pri čemu je zaplijenjeno 37 noževa, jedan pištolj za omamljivanje stoke, kao i metalne šipke te kiselina, dogodio se jedan napad nožem u kojem je lakše ozlijeđen muškarac.

Ironično i simptomatično, brojne nevladine organizacije pobunile su se protiv ovako velike policijske prisutnosti zbog činjenice da će ona rezultirati „neproporcionalnom broju“ pretresa etničkih manjina, unatoč činjenici da je Lonodn danas većinski nastanjen ne-europskim imigrantima.

Karneval na Nothing Hillu okarakteriziran je kao veliki kulturni događaj, premda je proteklih godina bio poprište velikih nereda i nasilja. Prošle godine policijski službenici napadani su bocama i kiselinom, pri čemu je ozljeđeno 28 policajaca.

Podsjetimo, samo u Londonu je od početka 2018. zabilježeno više od 100 ubojstava, većinom noževima, dok su žrtve uglavnom stranog porijekla.