Musk: „George Soros mrzi čovječanstvo“

Istaknuti donator američke Demokratske stranke George Soros učinkovito pokušava demontirati društvo, tvrdi vlasnik SpaceX-a Elon Musk tijekom podcasta s Joeom Roganom u utorak. Musk je kritizirao liberalnog milijardera jer učinkovito “mijenja zakone” osiguravajući da se oni ne provode.

“On radi stvari koje nagrizaju strukturu civilizacije”, rekao je Musk, objašnjavajući da je trenutno bezakonje koje muči američke gradove poput San Francisca i Los Angelesa rezultat Soroseve podrške progresivnim okružnim tužiteljima koji “odbijaju procesuirati zločine”. Musk je primijetio da je milijarder također “gurao te stvari i u drugim zemljama.”

Gradovi koje spominje Musk posljednjih su godina doživjeli značajan porast stope kriminala, što mnogi pripisuju izboru progresivnih tužitelja poput Chese Boudin iz San Francisca. Prošle godine, Boudin je smijenjen s dužnosti na izborima za opoziv nakon što se suočio s optužbama da je preblag prema kriminalcima.

“Soros je shvatio da zapravo ne trebate mijenjati zakone; samo trebate promijeniti način na koji se provode. Ako nitko ne odluči provoditi zakon ili se zakoni provode različito, to je kao da mijenjate zakone”, pretpostavio je Musk.

Vlasnik X-a (bivši Twitter) nastavio je tvrditi da je, unatoč tome što je 93-godišnji Soros “prilično star” i “u biti pomalo senilan” u ovom trenutku, ipak “vrlo pametan” i vrlo dobar u arbitraži, računajući ističe da je najveća “vrijednost za novac” bila podrška lokalnim izborima, a ne nacionalnim izbornim kampanjama poput onih za senat ili predsjedništvo.