Tehnološki milijarder Elon Musk ovog je tjedna upozorio da Sjedinjene Države moraju poduzeti korake za rješavanje inflacije ili će završiti kao socijalistička Venezuela.

Musk, koji je trenutno u procesu preuzimanja Twittera, rekao je na virtualnoj konferenciji da vjeruje da je vlada tiskala previše novca posljednjih godina.

Inflacija u SAD-u porasla je u travnju za 8,3 posto u usporedbi s prethodnom godinom. To je nešto niže od skoka od 8,5 posto u ožujku, ali je još uvijek blizu 40-godišnjeg maksimuma.

Ako bi vlade mogle samo tako izdati ogromne količine novca i deficiti ne bi bili važni, onda zašto jednostavno ne bismo deficit povećali 100 puta“, upitao je retorički Musk. „Odgovor je, ne možete jer će to u osnovi pretvoriti dolar u nešto što je bezvrijedno.

Tijekom konferencije Musk je također rekao da Bidenova administracija „čini se da ne radi puno“ i upitao tko je zapravo glavni u Bijeloj kući.

Oglas:

Pravi predsjednik je onaj tko kontrolira blesimetar“, rekao je, aludirajući na navode da predsjednik Biden često u svojim obraćanjima čita s telepromptera, ili popularno nazvanog blesimetar.

Put do moći je put do blesimetra.

Administracija Trumpa, ostavljajući Trumpa po strani, bilo je puno ljudi u administraciji koji su bili učinkoviti u obavljanju stvari“, primijetio je.

Čini se da ova administracija jednostavno nema volju da rješava stvari.