Elon Musk u ponedjeljak je poručio kako nije zabrinut zbog potencijalnog egzodusa Twitter osoblja nakon što je dogovorio preuzimanje platforme društvenih medija.

Musk je novinarima u ponedjeljak rekao da “ako se netko ne osjeća ugodno” zbog preuzimanja tvrtke, može napustiti tvrtku “samovoljno i otići negdje drugdje, ovo je to slobodna zemlja”.

Twitter je već detaljno naveo u dokumentaciji Komisije za vrijednosne papire i burze da je jedan od rizika preuzimanja Muska potencijalni gubitak osoblja. U prijavi je pisalo:

“Možda ćemo doživjeti odlazak zaposlenika prije dovršetka spajanja tvrtki.”

Musk navodno ionako planira smanjiti radna mjesta i plaće rukovoditelja kao širi plan za poboljšanje rezultata tvrtke. Jedan od najvećih rezova koje namjerava napraviti je odbacivanje Twitterove šefice cenzure Victorije Gadde, koja je prošle godine zaradila nevjerojatnih 17 milijuna dolara.

Najbogatiji čovjek na svijetu rutinski je izražavao “nepovjerenje” trenutnoj upravi Twittera.

Nezadovoljstvo među zaposlenicima Twittera raste od predloženog preuzimanja. Insajderi u tvrtki rekli su da su zaposlenici nezadovoljni Muskovom najavom da olabavi pravila platforme o moderiranju.