Pedesetogodišnji medicinski djelatnik u Italiji navodno je nosio silikonsku ruku na svom terminu za cijepljenje u pokušaju da izbjegne ubod i dobije potvrdu o cijepljenju.

Incident se dogodio u četvrtak u gradu Biella na sjeverozapadu Italije, prenosi BBC. Medicinska sestra Filippa Bua, 60, rekla je da je od početka shvatila da nešto nije u redu. ”

Boja ruke me učinila sumnjičavom i zamolila sam tog čovjeka da otkrije ostatak njegove lijeve ruke”, rekla je za talijanski list La Repubblica o svojoj interakciji sa zubarom Guidom Russom koji je došao na cijepljenje. „Bila je dobro napravljena, ali nije imala istu boju.“

Nakon što su ga potkrili, Bua kaže da ju je zamolio da se pretvara da je primio injekciju „jer mu je trebala potvrda da bi radio, ali nije želio dobiti cjepivo“.

Pitala sam ga misli li da sam tu da češljam lutke… Pitala sam ga kako može učiniti tako nešto“, rekla je za La Repubblica.

Lokalna policija sada istražuje incident, javlja BBC. Sljedećeg jutra, predsjednik regije Alberto Cirio javno se oglasio povodom incidenta.

To je nevjerojatna vijest, čini se kao šala, ali nema se čemu smijati: to je vrlo ozbiljna stvar“, rekao je Cirio za La Repubblica.