Njemačka policija optužila je vozača Tesle da je svoj električni automobil stavio u mod “autopilota” i otišao spavati za volanom, što je rezultiralo 15-minutnom policijskom potjerom.

Sky News izvještava da je u Njemačkoj vozač Tesle optužen da je uključio funkciju “autopilota” vozila i zaspao za volanom dok je automobil bio u pokretu. Prema policiji, vozač je aktivirao autopilot, zavalio se u svoje sjedalo, a zatim zaspao dok se vozio Autobahnom 70 u blizini bavarskog grada Bamberga.

Kad su prometni policajci pokušali zaustaviti automobil radi rutinske kontrole, vozilo se navodno nije zaustavilo 15 minuta, unatoč tome što je policija opetovano trubila. Bavarska policija je u izjavi rekla:

Bilo je vidljivo da je vozilo držalo istu udaljenost od patrolnog automobila od križanja Viereth-Trunstadt do čvorišta Bamberg-Hafen pri brzini od 110 kilometara na sat. Policajci su utvrdili da je vozač Tesle bio zavaljen na sjedalu zatvorenih očiju i ruku pomaknutih s upravljača. To je pojačalo sumnju da je upravljanje prepustio autopilotu i zaspao. Nakon 15-ak minuta muškarac se napokon probudio i slijedio upute policije.“

Policija je također izjavila da je muškarac, koji ima 45 godina, pokazao „anomalije tipične za zloupotrebu droge“ kada se suočio s policijom.