Muškarac koji tvrdi da ima menstrualne simptome

_89111847_pareallifegeorgefellows7-withamber-mayellis2

Muškarci su muškarci, a žene su žene, zar ne? Pa, barem bi tako trebalo biti, međutim, čovjek se u posljednje vrijeme sve više udaljuje od prirode i svega što je normalno, tako da danas imamo cijelu abecedu seksualnih poremećaja koji se pokušavaju progurati pod „mainstream“.

George Fellowes je dvadesetdvogodišnji student koji vjeruje da proživljava nešto što on opisuje kao „muška mjesečnica“. Kaže kako je toliko blizak sa svojom najboljom prijateljicom i cimericom Amber-May Ellis da ima grčeve kad god se njoj pojavi mjesečnica. Ponekad mu bude toliko loše da mora uzeti slobodan dan.

Kaže kako je tijekom protekle tri godine to postalo redovito, te da ima iste simptome kao i žene. „Osjećam bol u donjem trbuhu i području prepona. Postanem posebno ćudljiv, lošeg raspoloženja i srdit prema svojim poznanicima. Također budem emocionalan, inače nisam osoba koja plače, ali tih dana sam u banani.“

Jednu stvar George ipak ne proživljava. „Mislim da muškarci mogu imati mjesečnice bez krvarenja. Ako se družite s nekim, i posebno ste bliski, mislim da je normalno da se hormoni sinkroniziraju.

George kaže da je prvi put uočio te simptome unazad tri godine, te je pitao liječnika za savjet, međutim nije bilo medicinskog objašnjenja, te mu je liječnik dao lijekove za bol u trbuhu.

Prema službenoj izjavi koja je došla sa „The Royal College of Obstetricians and Gynaecologists“, moguće je da George proživljava psihološki odgovor na probleme koje ima njegova prijateljica Amber, međutim to se ne može smatrati PMS-om jer nije uvjetovano hormonima, već njegovim psihičkim stanjem. Što bi laici rekli, nije hormonalni poremećaj, već psihički…

Izvor: BBC