Muškarac ubijen zbog „povrede časti“ nakon što je odbio ubiti svoje kćerke

Zastrašujuće „ubojstvo iz časti“ dogodilo se pored gradića Falun u Švedskoj, gdje je 46-godišnji muškarac ubijen nožem od strane svog rođaka zbog toga što su njegove kćeri povrijedile „obiteljsku čast“, a on ih je odbio ubiti zbog toga.

Žrtvi je rođak unatrag nekog vremena naredio da ubije svoje dvije kćeri, za koje su kružile glasine da ljubakaju s momcima. Taj prijedlog je muškarac odbio te je prekinuo kontakt sa svojim rođakom.

Cijela priča počela je nakon što su žrtvine kćeri viđene kako se rukuju s dečkima, nakon čega su počele priče da i ljubakaju s njima. Obitelj to nije odobravala, te je 50-godišnji žrtvin rođak tražio od žrtve da ubije svoje kćeri kako bi „spasio čast obitelji“, što je njihov otac odbio, te je prekinuo kontakt s tim rođakom.

Nakon nekog vremena spomenuti rođak je namamio žrtvu da se nađu i odu loviti ribe na jezero Stensjön, gdje je 50-godišnji rođak ubio žrtvu višestrukim ubodom škarama u vrat žrtve.

Ubojstvo se dogodilo u svibnju mjesecu, ali su tek sad okolnosti izašle u javnost. Između ostalog objavljeno je da su žrtva i počinitelj rođaci Fadime Sahindal, koju je 2002. godine ubio njen otac, također zbog „povrede časti“, slučaj koji je postao vrlo poznat i medijski eksponiran u Švedskoj i inozemstvu, upravo zbog okolnosti i razloga počinjenja – „ubojstva iz časti“.

Autor: Tribun