Muškarci na ženskim natjecanjima – logično, zar ne?

Screen-Shot-2016-07-07-at-10.50.16-PM-640x480

Međunarodni Olimpijski Odbor (IOC) odlučio je da transeksualni sportaši ne moraju proći operacijsku promjenu spola kako bi se mogli natjecati pod spolom koji odaberu. Prema novim smjernicama objavljenim prošle godine, IOC navodi: „Zahtjevati operacijske zahvate zbog anatomskih promjena spola kao uvjet za natjecanje nije nužno potrebno kako bi se očuvala ravnopravnost u natjecanju, dok istovremeno može biti u sukobu sa novodonešenim zakonima i poveljama o ljudskim pravima“.

Prema tim pravilima, genetski muškarci sa vidljivim muškim genitalijama – unatoč tome što su smanjene uslijed hormonskih terapija – mogli bi postati uobičajen prikaz na pobjedničkim postoljima koja su prije bila rezervirana za žene.

Većina sportaša smatra da je nepošteno dopustiti sportašima koji su anatomski muškarci, da se natječu sa ženama. Muškarci u startu imaju fizičku prednost. Muškarci imaju veću mišićnu masu i veći kapacitet pluća, što ih čini bržima i jačima u odnosu na njihove ženske suparnice.

U svibnju ove godine, primjera radi, australska ženska nogometna reprezentacija doslovno je pregažena 7 : 0 od strane dječaka osnovnoškolaca, u dobi od 14 godina na niže.

Slično tome, u nedavnom srazu MMA boraca, Tamikka Brents, jedna od ponajboljih ženskih boraca ozbiljno je potučena i ozljeđena od strane „gospođice“ Fallon Fox (dama sa naslovnice), rođene kao muškarac ali se natječe kao transrodni ženski borac.

Nikad se nisam osjećala ovako nadvladanom u svom životu“, kazala je Brents nakon brzog i bolnog poraza. „Borila sam se sa puno žena i nikad nisam naišla na takvu snagu kao u ovoj borbi. Ne mogu reći jeli to zbog toga što je Fox rođena kao muškarac, nisam liječnik. Mogu samo reći da se nikad nisam osjećala ovako bespomoćno u svom životu, a ja sam natprosječno jaka žena.“

Nakon niti dvije minute borbe, Brents je zaradila potres mozga i razbijenu arkadu od strane mnogo jačeg borca, anatomski muškarca koji se bori kao žena.

Zagovornici transrodne ideologije tvrde da bi vlasti trebale od svakoga zahtjevati da poštuje rodni izbor pojedinca. Zahtjevi koji traže od vlasti da na silu uvedu novo pravo samoizabranog „rodnog identiteta“, također znače da vlasti moraju zanemariti i često ukinuti mnoga društvena pravila koja su se razvila kako bi različitim spolovima, muškim i ženskim, omogućila pravnu jednakost, ali različite potrebe, poput odvojenih wc-a i sportskih natjecanja.

Izvor: Breitbart