Više od 300 roditelja i djece okupilo se ispred škole Parkfield Community u Birminghamu kako bi prosvjedovalo protiv lekcija o jednakosti koje uključuju i pitanja homoseksualnosti i spolne jednakosti.

Pojedini muslimanski prosvjednici tvrde kako će radije napustiti Britaniju nego dopustiti svojoj djeci da nastave pohađati školu, prenosi Daily Mail.

Učenici u dotičnoj školi po programu moraju odslušati pet satova godišnje kojima se pokrivaju pitanja jednakosti vezana za dob, hendikepiranost, promjenu spola, brak, rasu, seks i spolnu orijentaciju te vjeru, trudnoću i majčinstvo.

Muslimani ne žele propagandu homoseksualnosti i LGBT.-a svojoj djeci? | Izvor: Daily Mail

Muslimanski roditelji ljute se prvenstveno na školskog djelatnika Andrewa Moffata koji je osmislio ovaj program kako bi djecu podučio Zakonu o jednakosti i „britanskim vrijednostima.“

Mojoj kćeri postavljena su pitanja na koja čak ni moja žena ne zna kako odgovoriti. Ona je premlada za ovo. Obitelj koja živi blizu mene već se vratila u Pakistan zbog toga,“ izjavio je jedan od prosvjednika.

Zanimljivo, isti program uveden je u ovoj školi još 2014., a danas se podučava i u desetak drugih škola. Školu inače pohađa oko 750 učenika, od čega ih je 98 posto muslimana.