Berlinski ogranak CDU-a optužio je vlasti četvrti Friedrichshain-Kreuzber, koji je pod upravom stranke Zelenih, za glorifikaciju dilera droge. Razlog tome je najavljena izložba u lokalnom muzeju, koji spada pod spomenutu četvrt, a kojom se namjerava javnosti pružiti uvid u „mjesta porijekla i život afričkih dilera droge.

Izložba nosi naziv „Druga domovina“, te je opisana riječima: „Dileri droge u parkovima nisu meta lova samo kao ‘dileri’ te žrtve rasističkih neprijateljstava, oni su također u nepovoljnom položaju zbog negiranja da istinska humanost dolazi iz stvarnog svijeta.“ Navodni cilj izložbe je razbiti „implicitnu postkolonijalnu apstrakciju Afrike i opisati je na različitiji način kako bi se objektivizirao pogled na ‘dilere droge’.

Bukard Dregger, glasnogovornik berlinskog ogranka CDU-a, otvoreno je izjavio: „To je izraz potpune izopačenosti, nazvati dilere, koji našu djecu čine ovisnicima o drogama i koji ih žele uništiti, neustrašivim i hrabrim radnicima koji zarađuju za svoj život. Te dilere treba strpati u zatvor, a ne na izložbu!

Monika Herrmann, čelnica stranke Zelenih, izjavila je: „Izložba nije glorificiranje droga ili njenih dilera, već je pregled problema koji se ne može riješiti šutnjom.

Prošle godine, dio članova lokalne Piratske stranke tražio je od vijeća četvrti podizanje spomenika afričkim dilerima.