Rekordan broj bijelih dupina ubijen je na Farskim otocima, a tijekom stravičnog lova ubijeno je gotovo 1.500 primjeraka.

Lov, poznat kao “grindadráp”, održan je tijekom vikenda s lokalnim kitolovcima koji su ciljali veliku skupinu bijelih dupina. Danski autonomni Farski otoci ostaju posljednji teritorij u Europi kojem je dopušten lov na morske sisavce, jer se grindadráp smatra primjerom tradicionalnog kitolova.

Tijekom grindadrápa, dupini se motornim čamcima tjeraju prema obali gdje kitolovci raznim alatima ubijaju životinje. Koriste se harpuni, mačevi i oštrice, pa čak i električni alati.

Prema lokalnim medijima, tijekom lova ubijeno je ukupno 1.428 dupina. Snimke s mjesta događaja koje kruže internetom prikazuju više brodova koji tjeraju dupine do njihove smrti, a more je crveno od krvi.

Najnoviji grindadráp izazvao je bijes aktivista za prava životinja, koji zagovaraju globalnu zabranu brutalnih kitolova. Grupa Društva Plavi planet, na primjer, pozvala je EU, kao i vlasti Danske da učine da autonomna regija prekine svoju okrutnu praksu.