Na granici Hrvatske i BiH ubijen ilegalni imigrant – upucan iz sačmarice

Policija Unsko-sanskog kantona izvijestila je da su jutros imigranti do pruge u Kulen Vakufu donijeli muškarca koji je ranjen u predjelu leđa. Na imigranta je pucano iz vatrenog oružja a na leđima su pronađeni tragovi sačme.

On su imali namjeru preći u Hrvatsku. Sada utvrđujemo gdje se ovo dogodilo. Neko je pucao, ranio ga, vratili su ga u Kulen Vakuf. Međutim on je podlegao na putu do ambulante. Ozljede su mu nanesene vatrenim oružjem u predjelu leđa, najvjerojatnije iz sačme jedne vrste lovačkog oružja. Policijski službenici MUP-a USK i ekipe za očevid su na terenu i pokušat će doći do mjesta događaja na kojem se sve odvilo kako bi utvrdili je li se to dogodilo na području BiH ili Hrvatske. Uglavnom, imali su namjeru ilegalno prijeći granicu prema Hrvatskoj“, izjavio je Ale Šiljdedić, glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Oglas:

       

 

Muškarac je od zadobivenih ozljeda preminuo u bolnici u Kulen Vakufu. Još nije poznato tko ga je ubio i gdje se točno incident dogodio, vjeruje se da je ubijen iz lovačkog oružja, a policijski očevid je u tijeku.

Prema podacima kojima raspolaže MUP Unsko-sanskog kantona u tom dijelu BiH trenutno boravi oko sedam tisuća ilegalnih migranata a svakodnevno pristižu novi.

Oko tri tisuće ilegalnih migranata smješteno je u prihvatnim centrima na području Bihaća i Velike Kladuše no njih najmanje četiri tisuće tamo ih svakodnevno boravi na otvorenom ili samo prolaze kroz taj dio zemlje na putu ka Hrvatskoj.