U velikom požaru u potpunosti je uništen poznati prihvatni centar za imigrante Moria na grčkom otoku Lesbos. Najmanje 13.000 imigranata tako je ostalo bez krova nad glavom. Uzrok požara je nepoznat, ali za sve se sumnjiči imigrante kojima to ne bi bio prvi put da rade nešto takvo s ciljem prelaska u druge zemlje EU.

Oglas:

           

 

 

Požar je započeo u utorak navečer te je uslijedio nakon što je tog dana otkrivena zaraza koronavirusom kod 35 imigranata.

Jak vjetar pojačao je brzo širenje požara, a uzrok je još nepoznat. Međutim, video snimka prikazuje imigrante koji su promatrajući požar veselo klicali i uživali u prizoru buktinje.

Grčki ministar za migracije Notis Mitarachi izjavio je da su imigranti izazvali požar u znak prosvjeda protiv karantene koja je nametnuta u prihvatnom centru nakon širenja koronavirusa. Neki imigranti izjavili su za BBC da je požar izbio nakon tučnjave između imigranata i policije u samom kampu.

Njemačka je već pozvala članice EU da preuzmu imigrante iz Morie. Isto su učinile i razne kultru-marksističke i etnomazohističke stranke u drugim članicama.