Na kipu Isusa u Rio de Janeiru projiciran natpis – „Cjepivo spašava“

Svjetski poznati brazilski kip Isusa u Rio de Janeiru osvijetljen je kako bi projicirao poruku evangelizacije cjepiva, potičući pojedince širom zemlje da padnu na koljena i poklone se drugom „spasitelju“.

Kip, koji prikazuje Isusa Krista, raširenih ruku, na obronku Ria, bio je ukrašen sloganima „cjepivo spašava“ i „ujedinjeno za cjepiva“. Projekciju su organizirali svetište Cristo Redactor i reklamna agencija Ogilvy Brazil.

Neki vjernici, međutim, nisu cijenili poruku, osuđujući je kao bogohulnu.

Brazil je jedna od zemalja koje su navodno najteže pogođene jer službeno broji navodno 436.000 smrtnih slučajeva – zauzevši drugo mjesto u svijetu nakon Sjedinjenih Država. Vlada predsjednika Jaira Bolsonara žestoko je kritizirana zbog rješavanja pandemije – od umanjivanja zdravstvene krize do neuspjeha u osiguravanju potrebne količine cjepiva na vrijeme.

Predsjednik je bez obzira na to branio svoju politiku, tvrdeći da je ona doprinijela da se gospodarstvo zemlje održi na površini. Prošli tjedan najavio je da će više od milijardu dolara biti potrošeno na proizvodnju i distribuciju cjepiva.

Trenutno je oko 33 milijuna ljudi, ili oko 15% brazilske populacije od 211 milijuna, primilo barem jednu dozu cjepiva.