Na peronu usred Beča brutalno ubojstvo, muškarcu odsjekli ruke i noge

Prošli tjedan se na peronu podzemne željeznice usred glavnog grada Austrije dogodilo svirepo ubojstvo koje je uključivalo odrezivanje ruku i nogu žrtve pred očima osupnutih prolaznika i putnika.

Detalji ubojstva po okrutnosti teško mogu biti nadmašeni i više podsjećaju na uvjete u dalekim narko-ratnim zonama nego na jedan od navodno najsigurnijih gradova na svijetu.

Te noći u petak u 1 sat ujutro, do deset napadača je na peronu stanice U6 Jägerstraße napalo mušku žrtvu i pretuklo je pred očima putnika podzemne željeznice koji su čekali. Žrtva, za koju se ispostavilo da je Alžirac, je očajnički pokušao pobjeći od napadača preko pokretnih stepenica prema van, ali je uhvaćen.

Mučitelji su navodno fiksirali 31-godišnjaka na tlo. Dvojica napadača potom su izvukla mačete i gotovo u potpunosti ili potpuno odsjekla ruke i stopala muškarcu koji je bespomoćno ležao u predvorju ulaza u podzemnu željeznicu, dok su ostali sudionici nastavili tući žrtvu koja se srušila od bolova i gubitka krvi.

Kad su napadači primijetili da su šokirani očevici pozvali policiju i hitnu pomoć, skupina je pobjegla. Unatoč akciji spašavanja koja je uslijedila u roku od nekoliko minuta, žrtva je umrla u bolnici. Do sada je uhićen samo jedan od navodnih počinitelja, 24-godišnji Alžirac koji je bježeći u dunavski kanal skočio u vodu i kojeg su policajci izvukli iz vode. Prema navodima policije, on “ne priznaje krivnju za zločin”.

Sumnja se da se radilo o egzekuciji kao bila upozorenju ili kaznenoj akciji na narko sceni. Mjesto zločina na Jägerstraße poznato je kao područje na kojem sjevernoafričke bande raspačavaju ilegalne supstance.

Autor: Ivica Mandekić